26-02-08

Werk aan de winkel


Vooreerst wil ik – ook namens Louise – iedereen bedanken voor de aanmoedigingen en felicitaties naar aanleiding van haar bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap Judo.
Intussen gaat het leven terug zijn gewone gangetje ten huize Spencer en zo hoort het ook.
Ik zie hier nog niemand in de lucht zweven.

Louise ligt ook niet direct wakker van haar medaille: judo is voor haar een leuke hobby, maar ook niet meer dan dat.
Ik hoorde zondag in Doornik de moeder van de winnares vertellen dat haar dochters - ook een ander zusje behaalde goud bij de beloften - quasi elke dag trainen en dan nog buitenlandse stages afwerken in Tsjechië en Oostenrijk.
Vergeleken met die meisjes is ons Louise een recreantje: ze kreeg een uitnodiging voor een training en een kennismaking met de Topsportschool in Antwerpen, maar dat ziet ze absoluut niet zitten.
Ze heeft haar vriendinnetjes in haar school in Heule en die topsportschool zegt haar niets.
Als ouder kan en mag je zoiets niet forceren.
Had onze turnster Marie diezelfde uitnodiging gekregen, dan had ze cito presto alles laten vallen en was ze direct naar Antwerpen gevlogen.

Die bronzen judo-medaille zal wellicht “een once in a lifetime”- moment blijven.
Van de andere kant, het staat toch mooi op je palmares en die Belgische medaille heeft ze "ten eeuwigen dage" en kunnen ze nooit meer afpakken.
We kunnen dit hoofstuk bijgevolg met opgeheven hoofd afsluiten : trouwens, ons Liza, die volleybal speelt bij Bidavo, heeft zaterdag haar eerste setje gewonnen en ik ben daar even content mee als met een nationale podiumplaats.

Met al die sportende dochters zouden we haast vergeten om zelf te sporten.
Gelukkig is de marathon van Rotterdam definitief van mijn programma geschrapt, want ik zou nooit doorheen mijn trainingsschema geraakt zijn.
’t Enige voordeel is dat mijn blessure op die manier extra tijd krijgt om rustig te herstellen en dat er van overbelasting geen enkele sprake meer is.
Die marathon gaat bijgevolg iets voor het najaar zijn (oktober of november), zodat ik afgetraind aan de start kan komen.
Want door die verplichte rust zijn er weer al enkele kilootjes blijven plakken, zoals men dat hier in de volksmond plastisch uitdrukt.
Laat het ons maar bij “love handles” houden.
Er is bijgevolg weer werk aan de winkel …

12:42 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

gezond Da's een gezonde mentaliteit van je kleine Louize, ze zal het nog ver schoppen op die manier! Je mag trots zijn op al je sportende dochters Philippe, en rara, aan wie hebben ze dat te danken? Dus ook trots zijn op jezelf! Good job!

Gepost door: Julie | 26-02-08

ik sluit me aan bij Julie ! En sport als hobby beschouwen betekent voor jullie wellicht ook 'hou het plezierig' Prima instelling !

Gepost door: jogginggirl | 26-02-08

te laat Een ietwat late maar toch ook dikke proficiat aan Louise!! Voor de rest geef ik haar 100% gelijk, ze moet doen wat ze leuk vind zonder te veel (onnodige) druk. En het gaat ook de goede kant op met jou wat ook leuk te horen is. Stilletjes aan opbouwen en voor je het weet loop je weer een marathon in een nieuw PR.

Gepost door: Dirk | 26-02-08

Bronzen plak! Ook te laat, maar absoluut niet monder gemeend...van harte gefeliciteerd met je prachtige welverdiende bronzen medaille Louise!
Een hele gezonde instelling: sporten omdat je het leuk vindt! Zo hoort het

Gepost door: Petra | 27-02-08

sportieve familie Jullie mogen trots zijn op de dochters ..
Die marathon in het najaar gaat voor jou een topper worden, beter nu je lichaam verzorgen .. ook de "love handles" dan alles te forceren.
Zo ben je inderdaad in topconditie in het najaar.

Gepost door: Edith | 28-02-08

Positief... Het klinkt hier allemaal vrij positief!
Sportieve dochters, een rug die niet meer overbelast is!!!!
Leuk om te lezen!

Gepost door: Tinne | 29-02-08

Schitterend !! Zo gaaf om te lezen van Louise & Marie - wanneer is het Belgisch Kampioenschap turnen ? ? :-)

Jammer dat je na Schoorl nu ook Rotterdam hebt moeten afzeggen. Harelbeke 26/04 blijft toch wel staan ? ? ? ;-) Zie dat je op 16/05 in Torhout gaat lopen ... wat dacht je van 20/06 in Torhout ? ? ?

Gepost door: Bjorn Paree | 29-02-08

De commentaren zijn gesloten.