15-09-08

Back on track …


Het gaat stillekesaan beter met de darmklachten : helemaal weg zijn ze uiteraard nog niet, maar de internist verzekert me dat over een twee- tot drietal weken alle ellende definitief achter de rug moet zijn.
Dat zal een ganse opluchting zijn, want ik sukkel daar nu toch al maanden mee.

Aangezien ik sinds Helsinki amper nog iets sportiefs gedaan had, popelde ik ’t voorbije weekend van ongeduld om toch een mini-toerke te lopen.
Zo gezegd, zo gedaan en zaterdag liep ik bijgevolg een viertal kilometer, steeds in een kleine perimeter rond mijn woning, om darmklachten en ander onwelvoeglijk onheil steeds voor te blijven.
Alles viel stukken beter mee dan verwacht, zodat ik gisteren samen met Betty al een toerke van 8 km verorberd heb.
Meteen heb ik daarmee in één training mijn maandtotaal verdubbeld : niet iedereen kan dat zeggen, hé.

Zo, de toon is gezet : mijn winterslaap heeft lang genoeg geduurd.
Ik wil dringend weer wat meer aan mijn conditie werken : niet dat die meteen belabberd is na een lange marathonvoorbereiding, verre van, maar je kan daar ook niet eeuwig op blijven teren, hé.
Door die darmklachten is mijn gewicht evenwel prima op peil gebleven ondanks het weinige sporten. Nu ja, dat is ook het enigste voordeel aan die miserie hoor.

Ik ben ook al eens aan het uitkijken geweest om sportief een beetje veelzijdiger te worden.
Er is meer in ’t leven dan louter en alleen lopen.
Wellicht schaf ik mij een fitness-abonnement aan bij de Kortrijkse Sportdienst om wat rugtraining ( = mijn zwakke plek ) te volgen en ga ik terug badmintonnen in Heule.
In mijn jeugdjaren was ik daar nogal bedreven in : eens zien of ik na een stop van een kleine twintig jaar nog recht op de pluimkes kan slaan.
Ik herinner me wel nog dat ik na een toenmalig matchke van zowat een halfuurtje telkens mijn shirtje als een kleddernatte dweil kon uitwringen.

Het vele lopen schroef ik daarmee wel wat terug : mijn volgende marathon (de Leiemarathon nota bene) is pas over ruim één jaar, zodat we het (wedstrijd)-lopen wat op zijn beloop laten.
Meer moet dat niet zijn ...

13:04 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Olympische Spelen of Helsinki Marathon - beide zijn we nu wel weer toe aan iets sportiefs. Mooie planning hebt U gemaakt. Dit jaar nog een halve - volgend jaar een hele :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 15-09-08

welcome back Welkom terug onder de sportenden, je zal wel blij zijn weer te kunnen lopen. 't Valt me op dat meer en meer lopers uiteindelijk ook naar andere sporten "uitwijken". Zelf vind ik het oo zalig om het lopen af te wisselen met o.a. spinnen en body combat enaerobic, om niet altijd dezelfde spieren te moeten belasten en gewoon ook eens om iets anders te doen. Bovendien is het idd een goede manier om zwakkere plekken te trainen. Goed plan!

Gepost door: Julie | 15-09-08

Cross training Naar het schijnt is badmintonnen een ideale conditie training. Een soort cross training misschien ?
Op weg naar een weblog-badmintondag te doen?

Gepost door: Byrntie | 15-09-08

De korte draaibewegingen zijn voor mijn rug geen goede training maar 't is al te zien waar je pijn hebt aan de rug natuurlijk. Groot gelijk dat je ook iets anders zoekt, ze wordt het lopen niet eentonig...just hit the shuttle...

Gepost door: Stofke | 16-09-08

ik speel badminton en ik kan u verzekeren, dat is een heel intensieve sport, ik wens u veel geluk!!!

Gepost door: tom | 16-09-08

cross-training fitness lijkt een goede combinatie. Maar badminton is gevaarlijk. In maart trakteerde een collega mij op een korte slag net over het net links voor. Ik deed met links een korte hevige stap in die richting en voelde mijn knie. Het heeft mij parten gespeeld van einde februari tem juni. Korte hevige bewegingen zijn niet aan te raden voor lange afstands lopers.
Maar de afwisseling is natuurlijk leuk hè

Gepost door: cremke | 16-09-08

Een beetje afwisseling kan nooit kwaad hè, zo train je niet altijd dezelfde spieren.

Gepost door: Marc | 17-09-08

De commentaren zijn gesloten.