18-09-08

Badminton


Gisterenavond ben ik voor de eerste keer gaan badmintonnen in Heule.
Met uitzondering van een paar intermezzo’s en enkele niet nader vernoemde vakantiepartijen was het wellicht ruim twintig jaar geleden dat ik nog op een fatsoenlijk niveau badminton had gespeeld.
Rond zeven uur stond ik bijgevolg nog wat onwennig aan de sporthal, want de bekende gezichten waren twintig jaar later intussen ook al enigszins veranderd.
De spelreglementen zijn intussen ook al danig gewijzigd : toen ik aan 15 meende gewonnen te hebben, zei mijn tegenstrever dat het tot 21 ging.
Zo is het makkelijk natuurlijk …

Nu ja, al bij al is het heel goed meegevallen : opmerkelijk is dat je bepaalde slagen duidelijk niet verleert.
Ook mijn spelinzicht en tactisch doorzicht was nog relatief intact.
De snelheid en flexibiliteit zijn met de tand des tijds wel flink wat afgebot, maar ik kon toch nog redelijk goed mijn mannetje staan.
Mijn eerste twee partijtjes heb ik zelfs vlotjes gewonnen en in mijn laatste setje – tegen een zwaarder kaliber – moest ik nipt de duimen leggen.
Na anderhalf uur zweten en zwoegen gaf ik er wijselijk de brui aan, want ik weet uit ondervinding dat je flink stijf kan zijn na al die abrupte bewegingen, die een lichaam al jaren niet meer uitgevoerd heeft.

En wordt er nog gelopen ?
Uiteraard, vanavond maak ik terug mijn sportieve comeback bij de joggingclub in Wevelgem en zondag ben ik terug van de partij in de Gavers.

Het eventuele fitness-abonnement heb ik na rijp beraad aan mij laten voorbijgaan.
Vooreerst is dit niet echt goedkoop te noemen en ik weet uit ondervinding dat je er wel met volle moed en enthousiasme aan begint, maar dat het fitnessen na verloop van tijd begint te verwateren.
Een dag telt ook maar 24 uren, hé.
Bovendien zou het voor mij pas een sportieve aanvulling zijn, na mijn lopen en badmintonnen.
Lopen blijft voor mij uiteraard "de moeder aller sporten".
We gaan onze spieren dan maar op een andere alternatieve manier moeten verstevigen.

13:16 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Verstandig, omdat fitness-abonnement efkes te laten wat het is. Ik heb hier ook nog een zoveel-beurten-kaart liggen van een paar jaar terug. Dat blijft geldig, maar wordt waarschijnlijk nooit meer gebruikt. Toen moest ik wegens hernia wel gaan fitnessen (om toch maar iets te doen) maar zoals je zegt: moeder van alle sporten blijft het lopen!

Gepost door: Sandy | 18-09-08

ook thuis Kan je spieren versterken,ik doe elke mogend een 10 tal minuutjes buikspieroefeningen en push-ups,beter dan niets hé,Frank!

Gepost door: patrick aerts | 19-09-08

Zo te lezen geen last gehad aan de rug tijdens het badminton, goed nieuws dus, leuk dat je er een nieuwe sport bij hebt...

Gepost door: Stofke | 19-09-08

shuttle tja, het is wat anders dan hardlopen maar badminton is ook leuk.. zolang je het binnen doet op de camping lig ik altijd in een leuk hoe men staat te maaien naar een shuttle die alle kanten opgaat (door de wind of door de spelers)

Gepost door: ronald | 21-09-08

Regels bij lopen Wadde, als je 15punten hebt moet je dan nog een 21km lopen om een fitness abonement te vermijden ...
het wordt me allemaal veel te ingewikkeld

Gepost door: Byrntie | 21-09-08

zo net je aanbod gelezen om met u en betty op pad te gaan, too late.. Zelf ging ik voor mijn eerste 10 km in weken, ben ik wel niet onderuit gegaan met 2 geschaafde knietje en handen tot gevolg.. En zeggen dat ik NIET mee was met spencers, hoe erg zou het anders niet geweest zijn... :)

Gepost door: jogginggirl | 21-09-08

sporten Zolang je maar in beweging blijft he Philippe, of het nu lopen, badmintonnen of fitnessen is... Ik blijf er wel bij dat het goed is om lopen met een andere sport af te wisselen, om spieren te verstevigen en blessures te vermijden, maar welke sport dat nu is... als je er maar plezier van hebt. Maar euh... schaken of dammen zou ik nu precies niet doen!

Gepost door: Julie | 21-09-08

De conditie kan er alleen beter mee worden. En blijkbaar is je rug al terug goed in orde. Beter 2 dingen goed doen dan 3 maar half dus goeie beslissing denk ik wat die fitness betreft.

Gepost door: yves | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.