09-03-09

Rotterdam marathon – Four weeks to go


De voorbije week werden 67 km gelopen in 4 sessies, waaronder natuurlijk die “dertiger” op donderdagmiddag.
Rotterdam, 4 weeks to go !

Zaterdagavond hadden de twee Veerles – ’t is te zeggen mijn Betty en Jogginggirl - via Facebook last-minute afgesproken om op zondagmorgen extra vroeg op te staan en een wandeling te lopen ten voordele van MPI de Kindervriend in Rollegem.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Ik hoorde Betty zowaar tot mijn stomme verbazing nog zeggen dat ze rond 6u30 zou opstaan om dan om 7u ’s morgens op pad te trekken.
Ik kan de dagen dat slaapkop Betty vroeger uit de veren is dan ondergetekende nog steeds op mijn ene hand tellen.
Dit “geeuw, gaap”-moment wou ik na 15 jaar huwelijk voor geen geld ter wereld missen.
Bijgevolg zat er niets anders op dan mij in extremis op te offeren om de beide dames in levende lijve te chaperoneren.
Aangezien er toch een tweetal uurtjes lopen op mijn schema stonden, kwam dit uiteraard goed uit.
Twee vliegen in één klap.

Het werd een gezellige tettertocht ... in de gietende regen.
De druppels vielen uit de lucht bij vertrek en toen we na bijna twee uur lopen als drie verzopen kiekens terug in de wagen stapten, stopte het zowaar met druppelen en kwam een schuchter zonnetje ons zowaar uitlachen.
Officiëel was de afstand 16 km, maar gezien het vrouwelijke navigatietalent en het hoge tettergehalte werd al eens een pijltje gemist zodat de werkelijke afstand wel iets hoger zal liggen.

Nu ja, dit zijn de trainingen die een mens hard maken in voorbereiding voor de Marathon van Rotterdam.
Ik snak nu echt wel naar beter weer, want de voorspellingen voor de komende dagen zijn met regen en veel wind wederom redelijk somber.
Wat zal dat geven éénmaal de temperaturen terug oplopen naar de 20° C en we ons kunnen ontdoen van alle lopersballast (wintervestjes, lange tight, mutsen, handschoenen, etc ...) ?
Ik vermoed dat iedereen - die momenteel duchtig aan het trainen is voor een voorjaarsmarathon - dan over de weg gaat vliegen.
Leve de short en het singlet !
Beste Weergoden, ’t moet nu ook niet meteen oplopen naar 30° C zoals de memorabele Rotterdam 2007-marathon.
Ik heb er nog steeds nachtmerries van !

Er stond gisteren ook een strakke wind.
Hopelijk wordt het terug lente tegen de weblogloperstraining van zondag 22 maart te Oostende ( Ravelingen ) en moeten we niet beuken tegen de wind.
Zoniet kunnen we nog een drastische parcoursaanpassing maken, want we lopen normaal gezien de helft van de tijd langs de kustlijn en met een strak tijdsschema is “achteruitlopen” geen optie.
Nu ja, dit zijn zorgen voor 22 maart.

Deze week volgt een ietwat kalmere trainingsweek met enkele extra rustdagen om er dan de week erna met mijn zwaarste week “on the Road to Rotterdam” terug stevig in te vliegen.

09:54 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Nog 4 weken.... doorzetten en het zit erop . Tussendoor nog wat leuke activiteiten en ik blijf eigenlijk wat op mijn honger zitten wat betreft typische Spencer-moments . Is dit de stilte voor de spreekwoordelijke storm ?
Misschien maken we het zelf mee in Ravelingen . Op 22 maart zelf is onze Axel juist 10 jaar oud . Voor hem is het zwemmen en bowlen een uitstekend verjaardagscadeau . He lopen zal hij aan zich voorbij laten gaan .

Gepost door: Kristien en ivan | 09-03-09

Spannend!! Ik tel mee af.

Gepost door: Wendy | 09-03-09

nog even! 4 weken zijn om voor je het in de gaten hebt en zeker met 22 maart nog in het verschiet. Dat zijn "naaruitkijkmomenten". Tenminste voor mij!!

Gepost door: Tiny | 09-03-09

Nogmaar eens een bewijs dat vrouwen totaal onvoorspelbaar zijn ook al denk je ze te kennen na 15 jaar huwelijk.
4 april zal er nu wel snel aankomen

Gepost door: Marc | 09-03-09

zoals het er nu naar uitziet zie ik een scenario zoals in 2007 wel degelijk terug gebeuren. Hopelijk wordt het inderdaad nu toch aanzienlijk wat warmer, zodat er al wat geacclimatiseerd kan worden naar de tropische temperaturen in Rotterdam toe ;-) nog veel succes met je verdere voorbereiding!

Gepost door: Ruthje | 09-03-09

bijna klaar je voorbereiding is bijna klaar: je bent perfect getraind in het lopen in de regen, met getetter naast je, ... ziet er goed uit!!

Gepost door: geert | 09-03-09

Goe bezig 'k Moet zeggen dat ge allemaal goe bezig zijt. Nu rustig straks het harde labeur om op het einde de vruchten te plukken. Succes

Gepost door: etienne | 09-03-09

Nog 4 weekjes en het is zover...de trainingen lopen gesmeerd...dus dat ziet er goed uit. En inderdaad het weer mag vanaf nu wel eens beteren hé. Tegen 22 maart hopelijk al 18 graden.

Gepost door: natalie | 10-03-09

iedereen telt mee....

Gepost door: martine | 10-03-09

ja toen Betty me al chattend vertelde om om 6.30 uur op te staan op zondagmorgen, toen lag ik ook bijna van mijne stoel. Ik kan me voorstellen dat er aan den andere kant van den 'facebookdraad' minsten evenveel ongeloof ontstond. 'k Dacht even dat jij in haar plaats aan 't chatten was. Maar 't bleek real te zijn en 't was nog vol ambiance ook. Op zondagmorgen om 6.30 u opstaan om in de gietende regen door de modder te gaan lopen en 't nog leuk vinden ook, sebiet colloqueren ze ons nog :)

Gepost door: jogginggirl | 11-03-09

heel blijven nu heel blijven Frank. Voorzichtig aan, lekker afbouwen en dan.. gaan.. ik ga je zien met nog vele andere bloggers op het steunpunt op 30 en 40km!!

Gepost door: RunningRonald | 11-03-09

De commentaren zijn gesloten.