10-08-09

Processie van Echternach


Kemmelberg23Zoals in een vorig bericht beloofd ben ik hier terug met wat duiding over mijn sportieve aspiraties.
Na verplichte rust kriebelde het natuurlijk al lang om stilaan de loopschoenen vanonder een dikke laag stof te halen.
Ik had voorheen al stiekem enkele toerkes blok gelopen in onze straat, maar dit was geen onverdeeld sukses gebleken zodat ik besloot om mijn gedwongen rusttermijn plichtsbewust uit te doen.

Sinds begin deze maand mocht ik uiteindelijk officiëel wat loslopen en die gelegenheid heb ik uiteraard gretig aangegrepen.
Gisteren liep ik zelfs ruim een uur met de Gavertrimmers.
Zalig natuurlijk dat lopen in een bos bij het ochtendgloren, maar toch bleef ik achteraf met een dilemma zitten.

Het lopen zelf verloopt pijnloos, maar vreemd genoeg begint die heup terug te zeuren, wanneer ik na een verkwikkende douche terug naar beneden strompel.
Ik snap het niet zo goed : waarom doet het dan geen pijn tijdens het lopen zelf.

Na een dag gaat dat manken wel over en kan ik terug normaal stappen en lopen.
En dan begint terug die twijfel te knagen : doe ik er wel goed aan om nu al de draad terug op te nemen, moet ik nu weeral enkele maanden langer wachten of zoek ik best een andere sport, zoals het laatste advies van de dokter.
Wellicht ben ik ook wat overmoedig geweest.
Zijn er ervaringsdeskundigen onder de bloggers ?

Mijn loop-comeback wordt bijgevolg een processie van Echternach, twee stappen vooruit en ééntje achteruit.
Misschien logisch aangezien Frank Spencer in dit Luxemburgs stadje zijn debuutmarathon gelopen heeft.

Dus voorlopig staat het lopen op een laag pitje : rondjes van een halfuurke op zachte ondergrond en aan een maximale snelheid van 9 km/u.
’t is uiteraard genen vetten, maar een kinderhand is gauw gevuld.

In tussentijd gaat Frank Spencer verder op zoek naar zijn hopeloos verloren gelopen conditie door te fietsen met zijn nieuwe koersfiets, een vervroegd verjaardagsgeschenk van Betty.
Nu ik in verlof ben tot september zitten de Kemmel- en de Kluisberg al te wachten op onze doortocht.

09:01 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Ervarings deskundige ? Nee dat ben ik niet maar misschien eens contact opnemen met Marathon Geert ? Die heeft een arts gevonden met groot verstand ; wellicht kan zo'n second opinion je helpen ? Tot die tijd zou ik gewoon genieten van alles wat goed gaat.

Gepost door: Bjorn | 10-08-09

ik heb niet zo lang stilgelegen als jij, maar bij mij was het ook een moeizame herstart. Fietsen en spinning geen probleem, maar het lopen is toch wel wat anders. Ben als heuse start to runner terug begonnen met lopen af te wisselen met wandelen en na de eerste sessies had ik ook overal zeurende pijntjes. Door heel zachtjes op te bouwen lijkt het nu wel te lukken. Ik hoop dat het bij jou ook kwestie van gewenning is (dat je lichaam weer aan het lopen moet wennen), anders zeker eens bij een sportkinesist langslopen, want misschien ligt je bekkenbreuk aan de basis (bekkenstabiliteit lichtjes verzwakt, bleek bij mij de oorzaak van dat frictiesysndroom). En fietsen is zeker een mooi alternatief, ben er zelf ook wel wat aan verslingerd geraakt....

Gepost door: Ruthje | 10-08-09

Wat Ruth al zegt herbeginnen als een Start to Runner. Da's lastig voor een echte loper.

Gepost door: Tiny | 10-08-09

Geen ervaringsdeskundige hier, maar ik vind het toch knap dat je optimistisch blijft! Veel plezier met het fietsen en hopelijk wordt de reden van je zeurende heup snel opgelost!

Gepost door: Wendy | 10-08-09

Soms toch raar die pijntjes,Ja Wat lees ik de Kemmelberg dat is wel zware kost maar dat moet lukken

Gepost door: Bart | 10-08-09

Ik ben zeker geen deskundige, maar luister toch maar naar je lichaam en niks forceren !!! Fietsen kan ook leuk zijn .. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen !!!

Gepost door: Edith | 10-08-09

fixeer je niet verder op lopen of marathons!
sluit die periode af als je pijn hebt tijdens of erna.
er zijn andere en betere of gezondere sporten zoals zwemmen of straks kan je niet meer fietsen : ok?
luc

Gepost door: lucske | 10-08-09

Ik ben helaas ook geen deskundige. Maar ik zou ook voorzichtig zijn. Misschien beter starten met 2x een half uurtje. Hopelijk gaat het binnenkort wel terug snel beter.

Gepost door: Yves | 11-08-09

misschien was een uur iets te veel ineens? probeer eens 10 minuten te joggen en als je daarvan geen last hebt, rustig aan opbouwen naar meer...

Gepost door: Peter | 11-08-09

intss is de kluisberg alvast al 1 Leffe geminderd... Geniet maar van je verjaardagscadeau en alvast proficiat met je verjaardag dan maar he !

Gepost door: jogginggirl | 11-08-09

Ja zo herkenbaar dat verhaal, bij mij komt alles uit de rug, een pees die wat overbelast geraakt en door de spanning drukt tegen een zenuw met gevolg uitstraling naar heup en been, de grote ischiaszenuw. Met wat kiné en mobilisatie van de rug kan ik mij voorlopig behelpen maar zware dingen tillen blijven gevaarlijk waardoor de pees overbelast wordt. Ik moet zeggen dat fietsen met rechte rug nog gaat maar vanaf ik wat voorover buig en kracht steek ik terug last krijg. Zoals bij jou heb ik tijdens het lopen geen last en zouden we best zoals je zelf zei blijven lopen, zolang je een correcte rechte rug kan behouden is er geen gevaar, bij vermoeidheid ga je automatisch wat voorover gebogen lopen en dan komt er meer druk op de rug dus beperk ik mij tot de korte afstanden tot 10km en soms nog eens een lange duurloop van iets meer dan een uur, als men kan lopen is men al content hé, die hele lange afstanden kan mijn rug niet aan dus daar heb ik mij al bij neergelegd. Voila het verhaal van een "ervaringsdeskundige" :-). Hier meer over die ischias en fietsen http://www.e-gezondheid.be/ischias-uitgelegd-aan-wielrenners/ischias-discushernia-32-187-13044.htm

Gepost door: Stofke | 21-08-09

De commentaren zijn gesloten.