29-09-09

Rapper dan een Ezel


Kuurne1We hebben opnieuw een “zwaar” weekend achter de rug.
Voor de gelegenheid trokken we met de bende van den Ast Classics – allen oud-bestuursleden van de legendarische jeugdclub den Ast te Heule - terug op stap.
Deze keer hadden we een ruime comfortabele vakantiehoeve de Walleboom in Lo-Reninge (bachten de Kupe) met onze bende van 35 personen (17 volwassen en 18 kinderen) integraal afgehuurd voor een Bourgondisch weekendje leute en plezier.
We hebben ons uiteraard zoals steeds heel kostelijk geamuseerd.

Twintig jaar geleden konden we nogal ’t één en ’t ander verzetten en tot een gat in de nacht doorzakken.
Helaas is de tijd niet stil blijven staan, want hedentendage is de recuperatie stukken minder geworden en ben ik al de ganse week extra vermoeid.
Eens te meer het bewijs dat we geen “drie maal zeven” meer zijn.


Hopelijk zijn we fit tegen vrijdagavond, want dan staat Rapper dan een Ezel, de halve marathon van Kuurne op onze kalender.
Betty gaat in Kuurne voor eigen volk resoluut voor een nieuw PR op de halve marathon en ondergetekende is daarbij opnieuw als trouwe supporter van de partij.
Er gaan trouwens heel veel bekenden in Kuurne meelopen en aan de zijlijn staan, teveel om op te noemen.

Eigenlijk kriebelt het eerlijk gezegd wel een beetje om zelf mee te lopen, maar ik heb me na lang wikken en wegen dan toch niet ingeschreven.
Het is al een half jaar geleden dat ik nog meer dan 14 km gelopen hebben en dan direct een halve marathon lopen lijkt me een beetje van het goeie teveel.
Bovendien is er jammer genoeg voor ’t eerst een tijdslimiet van 2u15’ ingevoerd en al wie de laatste ronde (van 5 km) na 1u45’ doorkomt wordt zonder pardon uit de wedstrijd gehaald.
Eigenlijk een streep door de rekening van de trage genietende lopers.
Ik vrees dat mijn huidige conditie nog ontoereikend is om die limiet te slopen.

Met andere woorden, “de Kuurnse Ezel” is op dit moment nog stukken sneller dan “dienen anderen ezel Frank Spencer “….

19:15 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

ik snap ook niet waarom ze die limiet hebben ingesteld

nog eventjes geduld en tis 11 nov

Gepost door: Nico | 29-09-09

Verstandig om de opbouw rustig aan te pakken. Je komt des te sterker terug.

Gepost door: Tiny | 29-09-09

Ezel dag Frank. Ezels zijn zeer slimme dieren (kon intel... niet schrijven). Mijn vrouw is er zot van. Ze heeft er zelfs 1 in huis genomen. Ze moet he nu wel al enkele weken missen. Succes in Kuurne en stoot u weer niet aan die steen.

Gepost door: etienne | 29-09-09

Tijdslimiet Het is inderdaad stom dat ze die tijdslimiet hebben ingesteld. Vorig jaar zouden er nog geen tien deelnemers buiten tijd zijn aangekomen. Waarom geen kwartiertje extra. Het is nog niet zeker maar als het een beetje kan, kom ik supporteren.

Gepost door: harmsie | 29-09-09

stom idd die tijdslimiet... en als ze er een opzetten dan mogen ze die wel minder krap zetten, ik zeg maar iets: 3 uur bv.

Gepost door: Peter | 29-09-09

gebalk ezels onder mekaar, kunnen die niets afspreken?

Gepost door: geert | 29-09-09

Ik heb alvast een collega van mij moeten overtuigen omdat ze wat schrik had van die limiet. Ze heeft zich toch ingeschreven en ik weet zeker dat ze het goed zal doen. Waarschijnlijk zijn er een aantal twijfelaars die nu afhaken. Mensen die vorig jaar tegen de limiet aan liepen zullen dit jaar wellicht schrik hebben om deel te nemen.
Als ze de limiet nu op 2u30 zouden zetten dan is dit al iets anders. De prijsuitreiking met bijhorende ceremonie kan dan al gerust starten in de tent want die tragere lopers zijn gewoon tevreden dat ze een halve marathon gelopen hebben, de podiumfoto's zijn voor hen bijkomstig.

Gepost door: Spencerwoman | 29-09-09

waar is den tijd dat ik nog kon meelopen met (lees aanklampen bij) Betty... 't zal reppen worden voor de limiet vrees ik, want de valling is ... hervallen, dus de topconditie zal voor 11 november zijn of zo iets, of mss ook niet meer. Soit, 2.14.59 is ook binnen de 2.15 he ! Op naar sub 1.45 voor de laatste ronde !

Gepost door: jogginggirl | 29-09-09

ezeltjes tijd hhaaha ik voel me op zn best ;-) iaaaaa! tot vrijdag !!

Gepost door: Katrien | 29-09-09

wat een rare regel is me dat nu...komt ook niet veel voor. Succes voor Betty.

Gepost door: natalie | 29-09-09

ezel misschien kan je het parcours doen op "dienen andere ezel"????
Je hebt gelijk dat je nog even wacht met die langere afstanden ... je tijd komt nog wel!

Gepost door: Koen | 30-09-09

Maakt U zich geen zorgen... U tijd komt nog wel en dan is die ezel zonder probleem te nemen. Geniet van de rustige opbouw : wie het laatst lacht ?

Gepost door: Bjorn Paree | 30-09-09

Dat is volgens mij ook geen idee om z'n scherpe limiet in te stellen. Dat zou binnen afzienbare tijd wel eens een serieus aantal deelnemers kunnen kosten. Eigenlijk komen de echte recreanten en genieters al niet meer in aanmerking om daar mee te lopen.

Gepost door: Marc | 30-09-09

Amaai, dat is wel een scherp tijdslimiet, zal wel veel lopers afschrikken en dat lijkt mij toch ook niet de bedoeling!

Gepost door: Wendy | 04-10-09

De commentaren zijn gesloten.