24-12-09

Jaaroverzicht 2009


De eindejaarsperiode is naar aloude traditie meestal het sein voor een “soortement jaaroverzicht”.

Het mijne gaat kort zijn, want als ik eventjes terugblik en mijn lijstje met loopplannen in ’t begin van dit jaar vergelijk met mijn realisaties, krijg ik “een nul op het rekwest”.

Eventjes recapituleren :

Het jaar begon al in mineur bij de halve marathon van Genk.
Daar ben ik in het holst van de nacht van de trap gedonderd met een verstuikte teen en een "DNS" als gevolg ipv. een knappe tijd.

Verder wilde ik in de marathon van Rotterdam (april) nogmaals onder de magische grens van de vier uren duiken, maar ook dit is me niet gelukt.
Tot aan het Kralingse bos zat ik nog stevig op recordkoers, maar op het moment van de waarheid kreeg ik een tikje van de hamer - en een mentaal tikje van Betty -, zodat ik op de Coolsingel de finish bereikte in 4u15’.

In juli stond de beklimming van de Mont Ventoux op mijn programma, al lopend vanuit Bédoin naar de top (22 km), maar op 1 mei belandde ik hals over kop in het ziekenhuis voor een tweetal weken met een ernstige bloedinfectie en een barst in het bekken.

Lopen ‘tout court’ was op dit moment het verste van mijn zorgen.
Alle verdere objectieven voor 2009 verhuisden naar de prullenbak.
Ik was een drietal maanden buiten strijd en kreeg zelfs het (medische) advies om mijn loopschoenen aan de wilgen te hangen en een andere minder belastende sport uit te kiezen.

De tweede helft van het jaar stond bijgevolg in het teken van de revalidatie : van het ziekenhuisbed naar de zetel via de rolstoel, krukken, zelfstandig wandelen, joggen, lopen tot zo waar hardlopen.

Het heeft bloed, liters zweet en veel tranen gekost om terug te knokken.
Gelukkig heeft elke marathonloper een ferme dosis karakter en wilskracht te koop, zodat de revalidatie een stukje sneller verliep, dan menig arts kon vermoeden.

Op dit eigenste ogenblik ben ik al heel tevreden om opnieuw op een aanvaardbaar niveau te lopen.

Zo, dit was 2009, een (loop)-jaar om snel te vergeten, maar wat brengt de toekomst ?

In een volgend bericht doe ik mijn loopplannen voor 2010 uit de doeken.

Prettige feestdagen !

07:10 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Het was voor mij een goed gevoel je toch weer in de tweede helft van het jaar als hardloper te ontmoeten. Deinze-Aalter roep ik dan in mij herinnering terug. Maak er met betty en je gezin mooie feestdagen van. En het allerbeste voor 2010.

Gepost door: Tiny | 24-12-09

je hebt inderdaad ook wel een stevig pechjaar achter de rug, maar ondertussen sta je er weer!! Hopelijk mag 2010 een zorgeloos jaar worden voor jullie!! Het allerbeste!!

Gepost door: Ruthje | 24-12-09

Het was een bijzonder jaar voor U maar het belangrijkste is denk ik dat U weer loopt. Voor 2010 wens ik U dan ook heel veel loopplezier toe !!

Hele fijne kerstdagen gewenst. Kom je ook stemmen voor het Weblog Marathon Klassement ? Bij voorbaat dank,

Gepost door: Bjorn Paree | 24-12-09

de goeie weg gelukkig gaat het terug goed met je gezondheid Philippe, dat is het allerbelangrijkste ... en hopelijk kan je opnieuw meer en meer genieten van het lopen!

Gepost door: Koen | 24-12-09

2010 ja 2009 maar snel vergeten. 2010 wordt weer jouw jaar!! fijne dagen fam. Spencer!

Gepost door: Ronald | 24-12-09

2009 is water under the bridge, man! 2010 is wat telt nu! 't Beste!!

Gepost door: Bart | 24-12-09

The Spencers are top!
Kijk naar het nieuwe jaar; veel gezonde kilometers gewenst in 2010.
Groet, Theo

Gepost door: Theo | 26-12-09

De commentaren zijn gesloten.