13-07-10

Zes uren van Aalter – Werchter Classic


Aalter - 6u.jpgDe voorbije week was erg vruchtbaar, althans op loopgebied.

Ik kom voor ’t eerst sinds lang terug boven de 60 km in één week.

Hoewel, eigenlijk is het een vertekend beeld omdat ik mijn lange duurloop van vorige week op maandag gelopen heb, zodat er twee lange duurlopen in mijn weektotaal vervat zitten.

Desondanks blijven we goed bezig en zit ik nog steeds perfect op schema : 14 weeks to go!Het was een bijzonder druk weekend met o.a. een familiefeestje, een BBQ thuis, WK-finale voetbal, etc … .

Tussenin verlegde Betty (weeral) haar grenzen door in Aalter onder een loden zon zes uren aan één stuk te lopen : zot zijn doet geen zeer, hé.Er stonden in Aalter trouwens meerdere bloggers aan de startlijn en nog meer bloggers waren present om de dappere krijgers aan te moedigen.

Thanks for the support!

Belgisch kampioene ultralopen Conny Braeckman stond zelfs de ganse tijd met Ronny sponsen en water aan te reiken voor de uitgedroogde lopers.

Chapeau hoor, ik zie het Tom Boonen niet onmiddellijk doen op een wielerwedstrijd.
Betty was ‘s morgens vroeg al met de wagen richting Aalter vertrokken en ik ben haar na het middageten achterna gefietst met de koersfiets (toch ook een tweetal uurtjes fietsen).

Pff, het was toen al zweten geblazen op de fiets, wat moet het dan niet geweest zijn voor die lopers.

Eindeloos respect hoor.

Betty finishte trouwens als derde dame met een afstand van 57,4 km en dat onder die loden hitte.

Ik heb ze nog voorgesteld om terug naar huis te lopen, zodat ze aan de volle 100 km ging geraken, maar dit zag ze niet meteen zitten.

’t Was nochtans de ideale training voor de Nacht van Vlaanderen.

Ik val misschien in herhaling, maar Betty gaat nooit het snelheidsrecord breken onder de bloggers, maar éénmaal ze aan het lopen is, loopt ze constant hetzelfde tempo, desnoods uren aan één stuk in dezelfde tred zonder verval, de eerste kilometers steeds even snel als de laatste.

Het is precies alsof er een knop “geswitched” is in haar kopje, zodat ze constant “zen” kan blijven lopen.

Voor haar verslagje moet je maar eens piepen op haar eigen blog, tenminste als de skynetblogs terug actief zijn.Nog een welgemeend woordje van dank aan de man achter de schermen : nl. de Joeri : het was soms aandoenlijk om hem reclame te zien maken voor “zijn kindje” : de zes uren van Aalter.

Overal waar je kwam te lande, tot zelfs in het buitenland toe, was hij als ideale PR-man promotie aan het voeren met pakjes flyers en lopers van allerlei slag warm aan het maken om deel te nemen aan zijn wedstrijd.

Hij heeft enorm veel energie gestopt in zijn “zes uren van Aalter” en het dient gezegd : de organisatie was af.

Ik heb zondag met vele mensen van allerlei pluimage gebabbeld en ik denk niet dat ik één slecht woord gehoord heb over de organisatie.

Proficiat aan alle medewerkers : hopelijk komt er volgend jaar een tweede editie.
Gisteren waren we dan met een delegatie ladies van den Ast Heule van de partij bij Werchter Classic.

Normaal gezien een festival voor de oude garde, om maar het woord “oude zakken” niet te hoeven te gebruiken.


Blijkbaar had “de Schuur” alle headliners voor Werchter (Rock Werchter, Werchter Boutique and Werchter Classic) netjes gerangschikt volgens het principe “kassa, kassa, laat het geld maar rollen” want de affiche van Werchter Classic was dit jaar stukken jonger en hipper dan het echte Werchter-festival.

Hoe meer toppers ik spreid over die zes dagen, hoe meer tickets ik kan verkopen, moet de clevere man gedacht hebben …Nu ja, voor ons niet gelaten : we hebben enorm genoten van de stuk voor stuk knappe optredens van Daan, Amy MacDonald, Scissor Sisters, Mika and The Black Eyed Peas.

Wat een ambiance, het leek net alsof die weide een gigantische dansvloer was.

Voor herhaling vatbaar!


Black eyed peas-2.jpg

20:59 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Die marathon in Mallorca komt helemaal goed. Een nieuw pr ten huize Spencer is in de maak.

Gepost door: dirk | 14-07-10

Enne Frank....schoon kleuren wi !!!

Gepost door: mx | 15-07-10

de trainingen blijven goed gaan ... en het vrouwtje presteerde schitterend in Aalter ... wat wil nen mens nog meer. Prettige vakantie.

Gepost door: natalie | 18-07-10

Goed bezig beiden en dat met dit weer, maar ja in Mallorca zal het ook niet koud zijn natuurlijk:-), ook Betty stevig doorbijterke hoor,chapeau voor beiden en alvast succes binnen 14 weken.....:-)

Gepost door: Patrick Aerts | 19-07-10

De commentaren zijn gesloten.