11-02-13

Louis Persoons Memorial Marathon te Genk – 4u23’08”

lpm-klein.jpgWeeral een tijdje geleden dat dit blogje nog werd aangepast – shame on me – maar er zijn belangrijker zaken in ’t leven dan lopen en bloggen.

Nu ja, gisteren stond terug een marathon op mijn agenda, de steeds gemoedelijke en gezellige Louis Persoons Memorial Marathon van Genk in een organisatie van de immer sympathieke Micha en co.
Het concept is eenvoudig : een aanloopstrookje van 195 meter en dan zeven rondjes van exact 6 km rond het prachtige domein Kattevennen, het geliefkoosde trainingsparcours van de betreurde Louis Persoons.

Na een gezellig weerzien met heel wat bekenden en een ruiker bloemen aan de weduwe van Louis Persoons gingen we van start met een 200-tal marathonlopers.
De bedoeling was om samen te lopen met Veerle – die een dubbeldekker liep na haar zware Trail des Bosses – maar na de start zag ik dat ze helemaal achteraan bleef, zodat ik maar mijn eigen weg ging.
De omstandigheden waren niet ideaal, vriestemperaturen, hier en daar een gevaarlijk gladde strook en zeven keer de beklimming in de Kattevennen rondom de skiheuvel.
Een tijd van om en bij de 4u15’ ging hier het hoogst haalbare zijn.

Nu ja, we waren hier om te trainen voor de Zestig van Texel van maandag 1 april.
De eerste helft verliep volgens schema, halfweg kwam ik door in een goeie 2u08’ en ik had nog flink wat reserves.
Ik stak zelfs nog een tandje bij na mijn 4e doortocht (24 km), maar dit bleek evenwel iets te voortvarend.
Het laatste rondje was er dan weer te veel aan.
Die beklimming, die in de aanvangsronde nog een “ferme nepe” was bleek geëvolueerd van een molshoop naar een heuvel tot zelfs een heuse col of berg in de laatste ronde. Die afdaling van in ‘t begin was precies ook verdwenen.

Bovendien was de tank leeg – te weinig gedronken – en op de koop toe had die knappe blondine, die als seingeefster mij naar rechts moest wijzen, een plaspauze genomen nét toen ik daar passeerde.
Plots zat ik op een drukke baan en zag ik allerlei “bouwsels en batimenten”, die niet op het parcours thuishoorden. Nee, ik kreeg geen fata morgana, maar was domweg rechtdoor gelopen.
Dan loop je al eens zeven keer hetzelfde rondje …
Ik ben dan maar op mijn stappen teruggekeerd en na een ommetje – niet echt leuk, wanneer je er begint door te zitten – zag ik Joeri op het vertrouwde parcours om de resterende vijf km af te haspelen.

Al bij al viel de schade nog mee en kon ik finishen in 4u23’08”, niet eens slecht voor een trainingsmarathon.

Ik heb weeral enkele lesjes bijgeleerd voor een volgende marathon.

- Neem steeds je eigen drinkbus mee, want de laatste rondjes heb ik echt dorst gehad : er waren natuurlijk wel elke 6 km voldoende bekertjes van de organisatie, maar voor mij was dit ontoereikend, zeker als de tank langzaam leeg loopt.
- Kijk uit je doppen en prent toch minstens een minimaal overzicht van het parcours in je hersenpan, zeker wanneer je ditzelfde rondje zeven keren mag lopen.
- Loop minstens één dertiger in een marathonvoorbereiding : het was van november geleden dat ik nog meer dan 25 km aan één stuk gelopen had
- Probeer in extremis nog wat kilootjes te verliezen : ik sleur nog wat eindejaarskilo's mee. Niet dat het dramatisch is, maar op het einde van een lastige marathon kruipt dit in de kleren en voel je dit zeker.

Zo zie je dat je uit elke marathon nog iets kan leren.
Met die wijze lessen in mijn achterhoofd moeten we de volgende klippen (Watervliet -27 km en Stein- 6 uren) “on the road to Texel” wel weten te omzeilen.

16:44 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Leuk je gezien te hebben gisterenPhilippe en proficiat met je marathon. Blij dat ik niet de enige ben die vond dat die berg steeds groter werd en die afdelingen verdwenen.... je hebt nog veel tijd voor Texel dat komt helemaal goed!

Gepost door: Julie | 11-02-13

je was de rapste KVK-er!

Gepost door: Koen | 11-02-13

In ieder geval een paar lessen geleerd zoals je beschrijft. Texel komt goed. Nog steeds heb je tijd voldoende!!

Gepost door: Tiny | 11-02-13

Bedankt voor de vele lessen. Ik sla ze allemaal op ter voorbereiding marathon Parijs!!!!!

Gepost door: Saskia | 11-02-13

Als je een marathon loopt is zo'n 30'er idd nodig. Maar dit was een training, dus best ok als training voor Texel. Die kilootjes heb je dus ook nog tijd voor. En dat parcours inprenten, dat ligt aan de vrijwilligster hè. Dus gij hebt dat wel degelijk goe gedaan.

Gepost door: cremke | 11-02-13

De commentaren zijn gesloten.