19-01-15

Valentijnsmarathon in Terni, nummer 50 is in zicht!

Terni2.jpgWe zijn weer vlotjes lopend het nieuwe jaar binnengestapt.
Tot dusver liep ik in januari al 167 km in 18 dagen ondanks het gure weer.

2015 wordt het jaar van Veerle : zij is geselecteerd met de Nationale Ploeg van België voor het WK 24-uurslopen in Turijn (11 en 12 april 2015) en eind september volgt dan het grote doel met de wedstrijd der wedstrijden, de Spartathlon (246 km van Athene naar Sparta).
Deze wedstrijd staat al enkele jaren met stip genoteerd en wordt de belangrijkste wedstrijd van haar leven. Ze leeft er al jaren naar toe en dit jaar moet het dan gebeuren..
Ik sta uiteraard in haar schaduw en heb mijn eigen lopen wat ondergeschikt gemaakt aan haar programma.
Nu ja, we trainen veel samen, zodat ik zonder het zelf te beseffen op die manier toch makkelijk aan mijn eigen kilometers kom.
Bijgevolg wordt het ongetwijfeld ook voor mij een druk loopjaar met flink wat (trainings)-marathons.

Mijn volgende marathon wordt mijn 50e marathon en mocht bijgevolg een specialleke zijn.
Daarvoor kozen we de Valentijnsmarathon in Terni (Italië) op 14 februari.
Dit is een marathon voor koppels : je eindresultaat is de totale som van de eindtijden van beiden.
Het hele gebeuren staat in teken van Valentijn. Zelfs de medaille is in de vorm van een hartje. We maken er zelf een extra lang Valentijnsweekend van met overnachtingen in Rome en Terni.
De bedoeling is om samen 7u30’ te lopen over glooiende wegen, maar het belangrijkste is uiteraard om een heerlijk ontspannend romantisch weekendje te beleven.

Terni is het stadje waar Sint Valentijn in de 3e eeuw werd geboren.
De legende vertelt ons dat Sint Valentijn ondanks het verbod van de romeinse Keizer Claudius toch de heidense soldaten liet huwen met hun geliefden. De Keizer zou dit verboden hebben om zijn leger te verbeteren, in de veronderstelling dat getrouwde mannen slechtere soldaten waren. Bisschop Valentijn voerde echter in het geheim de trouwplechtigheden uit omdat hij de liefde belangrijker vond dan de wetten van de Keizer.
Sint Valentijn werd gevangen genomen. In de avond voor hij onthoofd zou worden, schreef Valentijn zelf de eerste "valentijnskaart", geadresseerd aan de blinde dochter van zijn cipier Asterius, getekend "Van jouw Valentijn". Toen de dochter dit briefje vastnam, kon ze weer zien en het briefje lezen.

Om Sint Valentijn te eren wordt nu jaarlijks in Terni de Valentijnsmarathon gelopen.
We kijken er al naar uit.

Terni1.jpg

20:06 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |